Tervetuloa Unkarinsivullemme

Egyek

Velhola Unkari on vanha talo jonka hankimme 2012, talo sijaitsee Egyekin kunnassa Unkarin Pustan reunalla, noin 15 km Tiszafüredin kylpyläkaupungista, ja 165 km Budapestin lentokentältä.

Talosta tulee meidän ja lastemme perheitten lomapaikka tuleville vuosille.

Ennen sitä teemme jonkun verran modernisointi ja kunnostustyötä, pääsääntöisesti keittiössä. Muut huoneet ovat ainoastaan pientä pintafiksausta vaille hyvässä kunnossa.

Talo on rakennettu 1950 ja on ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. Talon pinta-ala on 100 neliötä ja tontin noin 1400 neliötä.

Puutarhassa löytyy erinäinen määrä erilaisia hedelmäpuita sekä viinirankoja, pienellä kadunpuoleisella etupihalla on kukka ja ruusu istutuksia.

Egyekin kunnassa on noin 5500 asukkaita. Kunnassa löytyy peruspalvelut kuten terveyasema, muutamia pieniä elintarvikekauppoja sekä muutamia muita liikkeitä ja tavanomaiset kunnalliset palvelut kuten koulut ym. Rautatieasemakin lötyy, junalla kestää 2.5 tuntia Budapestiin, ja Tiszafürediin 10 min.

Lähikaupungeissa löytyy palveluita laajemminkin. Maakunnan hallintokaupunki on Debrecen joka on Unkarin toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee 60 km päässä. Lähellä on myös Miskolcin teollisuuskaupunki, sekä niin Egerin kun Tokaijin viinialueet

Blogeja

uutiset

Täältä löydät sekä meidän että muiden blogeja jotka käsittelevät Unkariaiheita.


Valokuvia