Uutisarkisto

Olet nyt uutisarkistossa. Uutispätkissä on päiväys ja arkiston tuoreimmat uutiset ovat ylimpinä. Rullaile alaspäin lukeaksesi aikaisempia uutisia! Eli: oikeastaan kannattaa aloittaa alhaalta ja rullailla ylöspäin!

Jatkossa koetan jaotella vanhemmat uutiset jonkinlaisiin ryhmiin. Seuraa siis arkiston tapahtumia!

 

 

Muut asiat

Lisäsin sivuille lainattuja kuvia. Kaikkihan toki tietävät, että kuva kertoo enemmän kuin ehdin höpöttää kahdessa viikossa. Olkaa siis kiitollisia siitä, että pölötystä on vähemmän sen ansiosta. Kiitokset kuuluvat sekä Viiville ja Wagnerille että Fingerporille, jotka kaikki löydät myös Hesarin nettisivuilta. Heillä on vain sellainen taito, että he saavat minutkin mykäksi. Ja se ei todellakaan ole tavallista, ehei vainenkaan!

Rakas kotiväkeni


Anssi 14v

Poika 10v

Jätkät räppäävät kuin nuoret kollit konsanaan - illasta aamuun - ja kuorsaavat lopun päivää. Siksi meillä menevät ihanasti aikataulut yksiin ja viihdymmekin mainiosti samassa tuvassa. Kunhan ruoka vain tulee ajallaan...


UUTISARKISTO

Tältä sivulta löydät vanhemmat uutiset ennen 01.08.2008. Huomaa, että uusimmat uutiset ovat ylimpinä ja vanhimmat alimpina.

Raparperiinijahdissa!

© Seppo Mäkelä

Tässä harvinaisessa kuvassa raparperiini on juuri laskeutunut maan pintaan ruokailemaan!

(13.07.2008)

Oikeastaan tahtomattani jouduin raparperiinijahtiin. Kuulin luotettavalta taholta (siis itseltäni - tietenkin), että tuoreista raparperiineista maksetaan hyvin, jopa lähikaupassa. Jos kerran kysyntää on, niin miksen yrittäisi?

Vaan eipä tuo temppu ollutkaan ihan yksinkertainen! Miten onnistuisin löytämään ja ottamaan kiinni raparperiinit vihermassa-alueeltani miehen mittaisesta ruovikosta? Montaa konstia kokeiltuani virittelin verkot epäelävään omenapuuhuni (tämä omenapuun epäelävyys tuli minulle täytenä yllätyksenä, ehkäpä on turha odotella omenia ainakaan tänä vuonna).

© Seppo Mäkelä

Kuvassa yksi raparperiineista pyrkii lentoon, mutta pian sekin takertuu verkkoon.

Viimeinkin tulosta! Yön hämärinä hetkinä verkot hytkyivät tuoreita raparperiineja! Vaikka onnistuinkin saamaan raparperiineista muutaman valokuvan niiden ruokaillessa, niin penteleen nopeita ne olivat! Verkkoni kuitenkin pysäyttivät koko parven ja huomenna lähikauppa saa tuoretta herkkua tiskiinsä! Ehkä on paras viritellä verkot uudelleen; jospa näiden kiinni saatujen poikueet palaavat vielä syksymmällä ahmimaan salaperäistä kukkaa...

Tämä koko episodi takapihallani sai minut miettimään laajemminkin ruoka-asioita. Mitäs sitä oikeastaan enää uskaltaa syödä ja juoda nykypäivänä? Italiasta ja Saksasta kärrätään matoisia juustoja. Kotomaassa vesikin voi olla leväistä tai muuten vain paremminkin syötävän puolelle menevää. Tanskassa salmonellaepidemian lähdettä etsitään... Olisikohan sitten tästä paljon puhutusta vihreästä ja "elävästä" ravinnosta tullut ratkaisu näihin ongelmiin? No - itse voin sanoa vain, että kovin eläväisiä nuo raparperiinit olivat ja vihreitäkin totta tosiaan. Ehkäpä kannattaa tarttua sitten niihin siellä lähikaupan tiskillä, mutta varo kuitenkin, etteivät pääse karkuun ennen pataan panoa! Vikuroita epeleitä ovat, en voi muuta sanoa!

Juhannuskoira Jeppen seikkailuja!

© Seppo Mäkelä

(22.06.2008)

Olen viime aikoina keksinyt itselleni kaikkea turhaa tekemistä ja nettisivun päivitys on jäänyt pahemman kerran unholaan. Koetan parantaa tapani. Tuskin se onnistuu, tunnen nimittäin itseni ja huonot tapani. Vaan saatanpa yllättääkin - seuraa uutissivua ja sinäkin saatat yllättyä!

Viettäessäni Juhannusta siskoni luona tapasin vanhan tutun, Juhannuskoira Jeppen. Hän on kotoisin itäisen rajan takaa ja pelastettu sieltä Nurmijärvelle. Viimeisimmän ylimitoitetun karkumatkansa jälkeen Jeppe sai tahtomattaan luopua tietyistä ruumiinosistaan ja onkin nyt kohtuullisesti rauhoittunut. Kanssaihmisten nilkat, housunpuntit ja käsivarret ovat kuitenkin välillä vaaravyöhykkeessä Jeppen innostuessa "puruttelemaan", ihan leikillään tosin, ainakin omasta mielestään. Kumiluun noutaminen on Jeppen suosikkileikki mutta hänet saa hetkessä täysin sekaisin vain kiertämällä talon ympäri. Kulman takaa saapuva "outo" ihminen saa Jeppen kauhun valtaan, ja kun tulija lopulta tunnistetaan, niin hän saa melkoisen motkotuksen ja marmatuksen osakseen. Aiheestakin.

Jeppe pitää tarkasti silmällä kaikkia läsnä olevia ja välillä hänellä onkin siinä kova homma, kun kanssaeläjät hajaantuvat kukin tahoilleen. Nopsat jalat ja strateginen sijoittuminen auttaa, ja siinä hommassa Jeppe onkin suorastaan nero. Piiloon ei pääse kuin ovelasti harhauttamalla ja silloin voikin taas tehdä "kulman ympäri" -tempun Jeppen kauhuksi.

Kuvassa Jeppe on hieman ylipukeutunut. Hän puki paidan päälleen ihan vain Juhannuksen kunniaksi ja pyysi myös laittamaan kuvansa Facebook'iin. Sieltähän se löytyy - Hot-osiosta, tietenkin. Jeppehän on HOT, varsinainen Kuuma Koira!

Uutisarkisto avattu!

© Lars J W Holm

(22.05.2008)

Olen lisännyt uutissivuille myös vanhempia uutisia sisältävän arkiston. Sinne pääset (ainoastaan) uutissivun ylä- tai alalaidan omasta linkistä. Koetan näin pitää tätä tiheimmin päivittämääni uutisosiota edes jonkinlaisessa järjestyksessä. Tämä työ vaatii jonkin verran käsityötä, joten toivonkin pystyväni pitämään sivut jonkinmoisessa järjestyksessä. Kerrothan, jos huomaat kummallisuuksia! Jatkossa suunnittelin jakavani vanhat uutiset jonkinlaisiin ryhmiin. Katsotaan, miten se onnistuu!

Katse horisonttiin!

© Lars J W Holm

(19.05.2008)

Maltan matkamuistojen jälkihöyryissä käännän katseeni jo syksyn Italianmatkaan. Siitä on tulossa ikimuistoinen moneltakin osin. Mukaani lähtee ensi kertaa kaksin kappalein nipoteja eli nipotino ja nipotina - siis siskoni jälkikasvu sekä miehin että naisin. Yhteensä yhdentoista hengen voimin hyökkäämme häähumuun ja palaamme sitten rauhoittumaan ihanan Annan ja Gennaron taloon Sorrenton vuorille St. Agataan. Häiden jälkeen jäämme vielä pienemmällä porukalla viettämään lepolomaa.

© Lars J W Holm

Tässä kuvassa on syksyn kohupari. Kohu tulee siis siitä, että myös epälukuinen joukkio suomalaisia työntyy perinteiseen italialaiseen häätunnelmaan. Muuta kohua tuskin saadaankaan koko avioliiton aikana - sellainen on Etelä-Italian elämänmeno. Veikkaanpa rohkeasti kolmea lasta neljän vuoden sisään. Saapa sitten nähdä, onko suomalainen kulttuurivaikutus tehnyt mitään muutosta paikallisiin vanhoihin - siis todella vanhoihin - tapoihin?

© Lars J W Holm

Syksyllä pääsen ehkä käymään myös Caprilla. Sen historia ja taianomainen tunnelma löytyy vain oman mielen sisältä; turismi on totisesti vallanut koko saaren. Kuitenkin jos sulkee silmänsä turistimassoilta ja keskittyy mielessään vaikkapa tohtori Munthen tarinaan, niin Capri (tai oikeastaan vaikeammin saavutettava Anacaprin kaupunki) saa uuden sisällön ja reippaasti satumaista tunnelmaa. Tervetuloa Munthen huvilalle, josta on myös kuvan sfinksi omine mielenkiintoisine tarinoineen. Munthen tarinat saattavat olla mielikuvituksen rajoilta mutta ne saavat Caprin historian todella elämään!

Ihana, ihana, ihana Capri!

© Lars J W Holm

(17.05.2008) Viimeinkin myös Caprin kuvat ovat valmiina! Ja Sorrentokin valmistui siinä sivussa. Ihania muistoja huokuu kuvista ja niiden valinta on ollut työn takana. Materiaalia oli yli tarpeen, mutta lopultakin sain valittua niistä mielestäni kauneimmat. Toivottavasti kuvista välittyy se ihana tunnelma, jota rakastan Etelä-Italiassa. Tulepa joskus mukaan nauttimaan siitä!

Nyt joudun sitten miettimään, mikä olisi kolmannen valokuvaosion teema? Kuvia riittää, mutta ajatus on vielä hakusessa. Laitan mietintämyssyn päähän!

Italiankuvat paikalleen.

© Lars J W Holm

(15.05.2008) Valokuvasivu 2 on par'aikaa työn alla. Siitä tulee kooste Italiankuvista, joista yksi "vanha" osio eli Puglia (suomeksi Apulia) on siirretty tänne. Valmiina on osio matkasta Vico Equensesta ylös korkealle Faito-vuorelle, poiketen katsomaan myös siskoni kotieläimiä. Kuvan kaniäiti oli hellässä hoivassani ja hän saikin ennätysmäärän (eläviä) poikasia pörröiseeen pesäänsä! Toisessa lisätyssä osiossa on kuvia henkeäsalpaavan kauniista Positanosta, niin mereltä kuin maalta, paikoin hyvinkin korkealta. Vielä on odotettavissa kuvia Sorrentosta ja tietenkin Caprilta. Palaa katsomaan myöhemmin! Lisäsin myös Maltan lomakuvia valokuvasivulle 1, kurkkaa niitäkin!

Rakastavaa rinnakkaiseloa.

© Seppo Mäkelä

(13.05.2008) Äitienpäivä sujui nukkuessa loppuja univelkoja pois, mutta erinomaisessa seurassa. "Lapsoset" seuraavat tarkasti jokaista liikettäni ja käyvät tutkimassa matkalaukun paikkaa. Pysyykö se paikallaan ja "iskä" kotona? Seuraavaa matkaa odotellessa on kuitenkin paras ottaa kaikki irti ja parkkeerata tarkasti kylkeeni kiinni heti kun siirryn vaaka-asentoon. Sylissäkin on paras käydä tavallista ahkerampaan, varmuuden vuoksi. Luultavasti viikon, kahden päästä on jälleen päästy normaaliin menoon ja yhteiselomme sujuu taas rutiineja arvostaen. Ruoka-ajat ja nukkumiset rytmittävät totuttua päiväohjelmaa, mutta iloisena asiana on tietysti kesäinen vapaa liikkuminen ulkona - milloin vain. "Kissaluukku" on avattu kesäksi ja aika-ajoin saan ulkoa tuomisina makoisaa purtavaa, kun ylijäämähiiret ja joskus rotatkin kannetaan rakkaudella minulle tarjolle aamiaiseksi. Osaan toki "nauttia" ne sopivalla kunnioituksella eli salaa takaovesta ulos viskaten. Näin me rakastaen pidämme huolta toisistamme. (Kuvassa linssilude Anssi kahdesti ja ei niin innostunut kuvattava Poika siinä välissä.)

Hyvää Äitienpäivää!

© Seppo Mäkelä

(09.05.2008) Paluu arkeen lomamatkan jälkeen on sujunut nukkuen univelkaa pois. Paluumatkan aikaiset aamuherätykset piti kompensoida nukkumispäivänä keskiviikkona. On kuin päivä olisi kadonnut nukkumisen usvaan, mutta torstaina alkoivat silmät avautua ja työ maittaa. Sitä olikin kertynyt kiitettävästi loman aikana - kuten aina. Viikonloppu kuluu yhdessä vilauksessa työruuhkaa purkaessa. Kaikesta huolimatta oikein hyvää Äitienpäivää! (Kuvassa viimeinen vilkaisu Maltan pääkaupunkiin Vallettaan, missä asukkaat olivat laittaneet juhlaliputuksen ilmeisestikin äitien kunniaksi.)

Hyvästi Malta!

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

(06.05.2008) Lepäily- ja siivouspäivän jälkeen koittaa kotiinlähdön aika. Korvat ja nenä kesien sekä monta kokemusta rikkaampana lähdemme kohti kotia, yöpyen taas Bremenissä. Maltalaiset osoittautuivat ihan mukaviksi ja ystävällisiksi, melko välittömiksikin ihmisiksi. Loma oli rentouttava, mikä oli tarkoituskin. Hyvästi Malta, tai ainakin näkemiin!

Satunnaisia kävelijöitä.

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

(04.05.2008) Tämän päivän retkikohteena oli pääsaaren pohjoisranta. Karua ja kalliosta, jyrkkää louhikkoa pääasiassa. Kitukasvuisessa varvikossa ja kivien välissä oli kuitenkin paljon kauniita kukkia. Selvisimme korkean mäen harjalle ja vielä alaskin.

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

Näköaloissa riitti ja saaren pohjoispää näyttäytyi meille jylhässä karuudessaan. Bussilla hurautimme lähikaupunkiin syömään ja löysimme ihan vahingossa oikein mukavan paikan. Tarjolla oli sekoitus englantilaista ja italialaista ruokaa hieman ranskalaistyylisesti esitettynä.

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

Ruoan jälkeen hyppäsimme taas bussiin ja ajoimme "kotikylän" Bugibban laidalle asti. Verkkaisa kävelyretki rannan tuntumassa teki hyvää ruoan päälle. Illalla ajattelimme maistella paikallisia piiraita ja pikkusuolaisia. Karaokeakin saattaa olla ilmassa?

Sulattelua ... hrrrr!

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

(04.05.2008) Tänään on vain röhnötelty eilisen ylisuuren aterian ja tänäisen hellepäivän vuoksi. Tämä ei toki koske koko seuruettamme, josta osa oli virkeänä lenkillä ja osa ostoskatuja kiertämässä. Itsekin siirryin sitten myöhemmin ulkoilmaan iltapäivällä. Sunnuntain ohjelmaan on suunniteltu saaren pohjoisosan kiertokävelyä. Toivottavasti jalat kestävät paremmin kuin kuvan Maltalaisella kissalla, ettei minua tarvitse kantaa takaisin.

Bussiseikkailulla!

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

(03.05.2008) Eilen aamusella hyppäsimme linja-autoon, juuri tuohon ylemmän kuvan noin viisikymmentä vuotta hyvin palvelleeseen "paikallisliikenteen" bussiin (reitti saaren ja samalla valtakunnankin päästä päähän on täällä nimenomaan paikallisliikennettä). Varaosien valmistus busseihin on ilmeisesti lopetettu jo aika päivää sitten, päätellen mm. jousituksen kunnosta. Isommissa töppäreissä auto sanoi tsudum-dum-dum mutta pienemmissä vaatimattomammin vain kviik-kvaak. Tosin näiden Maltan teidenkin kunnossa olisi toivomiseen varaa ja välillä tuntuu kuin kuski oikoisi mutkia perunapellon kautta.

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

Puolisen tuntia pompahdeltuamme saavuimme meren rantaan ja pääkaupunkiin Vallettaan, joka on julmetun paksujen muurien ympäröimä, seitsemisensataa vuotta sitten rakennettu linnoituskaupunki. Meillä oli hieno suunnitelma päivän vietosta ja valmisteltu kiertokävelyreitti. Alkuun kaikki sujuikin mallikkaasti mutta sitten...

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

...Pian alkoi tuntua siltä, että kaikki Vallettalaiset ovat lähteneet tuhansien turistien sekaan viettämään päiväänsä vanhoilla, kapoisilla kaduilla. Tungos oli uskomaton ja odottamaani kirkkoon, missä Caravaggion taulu on nähtävillä, oli satojen metrien jono kadun leveydeltä. Suunnitelmia piti muuttaa ja parin museokäynnin jälkeen hyppäsimmekin ensimmäiseen bussiin, joka vei meidät pois ihmismassojen puristuksesta. Meille selvisi myöhemmin, että Maltan ensimmäinen presidentti oli juuri kuollut, ja katuja oli sen vuoksi suljettu "muistoparaatin" alta.

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

Päädyimme lopulta Mdinaan, joka oli Maltalaisten pääkaupunki ennen ritarien paluuta saarelle 1300-luvulla. Sitä kutsutaan hiljaisuuden kaupungiksi, koska sinne ei voi ajaa autolla katujen kapeuden vuoksi. Ihana rauha Vallettan hulinan jälkeen! (Yläkuva on kuitenkin Vallettan tyypillisistä erkkeriparvekkeista.) Palasimme voipuneina kotosalle Bugibbaan ja söimme itsemme ähkytäysiksi. Saattaa olla sulattelupäivä edessä. Ainakin saimme tarpeeksemme turistimassoista ja kaikkein vilkkaimmat nähtävyydet saattavat nyt jäädä pois ohjelmastamme.

Valletta!

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

(02.05.2008) Tänään lähdemme tutkimaan Maltan pääkaupunkia Vallettaa, kulkuneuvona kuvan tyypillinen paikallisbussi. Keskitymme vanhaan linnoituskaupunkiin ja siellä Maltan Ritarit sekä heidän historiansa tulevat varmasti tutuiksi. Itse odotan erityisesti suosikkini Caravaggion maalauksia. Raportoin niistä myöhemmin, nyt täältä tähän.

Vapunviettoa!

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

(01.05.2008) Karaokea on laulettu mutta itse säästin kuitenkin maltalaisten korvia. Sen sijaan seurueemme nuorin jäsen hämmästytti laulelemalla useaan kertaan ja sai hienot aplodit joka kerta. Baarin miehet kävivät vielä lähtiessä hänet pusuttelemssa ja toivottamassa tervetulleeksi seuraavaan karaoke-iltaan. Huh sentään etten avannut lauluarkistoani niinpä saamme vielä mennä uudelleenkin tähän paikalliseen baariin. Painostusta laulamiseen oli, mutta kestin sen. Oikeastaan sitä oikeaa laulua ei löytynyt - ONNEKSI! Meidät on tosin kutsuttu seuraaviin karnevaaleihin (karaokeiltoihin), saas nähdä miten siellä käy. Nyt Vappuriehaisena täältä tähän.

Hauskaa Vappua!

© Lars J W Holm ja Leena Vesala

(30.04.2008) Kiihkeän keväistä (vaiko oikein jo kesäistä?) Vappua kaikille! Täällä Maltalla näyttää Vappuaatto tyystin erilaiselta kuin siellä koto-Suomessa jopa sään suhteen (24 astetta ja täyttä auringonpaahdetta). Ainakaan tämä aattopäivä ei ole tehnyt mitään muutoksia paikallisten elämänmenoon eikä yhtään juhlijaa saati sammunutta näkynyt missään. Tylsää? Saas nähdä sitten huomenna pääsemmekö edes Vappumarssille? Aiomme tänään juhlia yhtä hillitysti kuin paikalliset ja syömme kotosalla. Myöhemmin illalla lähdetäänkin joukolla karaokeen! Toivottavasti en intoudu laulaamaan, ettei tule äkkilähtö porukalle. Huomenna olen viisampi, nyt taas täältä tähän.

Maltalla!

(29.04.2008) Saavuimme Maltalle aamun varhaisina tunteina. Vieläkin varhaisempina - silmät sikkuralla - lähdimme Bremenistä, jossa yövyimme Tampereelta saavuttuamme. Aurinkoa ja hiekkaa, sekoittuneita kulttuureita ja käsittämätöntä kieltä puhuvia paikallisia. Huimaa! Hetken kuunneltuani alkaa tuntua siltä, että he puhuvat napolia ja mieli kirkastuu - minähän ymmärrän tätä! Ruokakin maistuu ja valinnan varaa näyttää olevan. Pizzaa on jo maistettu, tietenkin. Italialaisuus näkyy joka puolella ja englannin vaikutus samoin. Yleiskuvana kuitenkin kaupungeista tulee mieleen arabia. Mielenkiintoni on herätetty, raportoin piakkoin paikan päältä, toivottavasti kuvien kera. Nyt täältä tähän.

Sarjakuvaa!

© Juba Tuomola                                                                                                   www.viivijawagner.net


(23.04.2008) Himosydänrakkauteni eli sarjakuva on saapunut sivujani piristämään! Häpeämättömästi olen lainannut Hesarin(kin) sivuilla julkaistuista Viivin ja Wagnerin sekä Fingerporin seikkailuista sopivimmat ja hersyvimmät tänne omille sivuilleni. Niistä on liiankin helppo löytää yhtymäkohtia omaan elämäänsä ja uskonkin niiden puhuttelevan ja kolahtelevan kympillä vähän jokaisen kohdalla. On kuin peiliin katsoisi, vaikka ei aina tahtoisikaan. Kyynikot laittakoon silmänsä kiinni ja katsokoon vakka sinne peräpeiliin. Sinne samaan paikkaan voi sitten vaikka työntää päänsä piiloon ja hymistellä. Niin se maailma pelastuu!

Matkakuumetta!


(22.04.2008) Matkakuume nousee kovaa vauhtia. Ensi maanantaina aloitan matkan minulle täysin tuntemattomaan maailmaan, Maltalle. Toivottavasti alkuasukkaat ovat ystävällisiä eivätkä pahastu, vaikka työnnän nenäni myös takapihoille ja kurkistelen häpeilemättömästi nurkkain taakse. Koetan pitää itseni miehenä ja olla joutumatta kapakkatappeluihin tai paikalliseen jalkapuuhun. Aion uteliaana nuuhkia ainakin paikallista historiaa kajoamatta kuitenkin patsaiden korviin. Sellainen ei lyö leiville vaan kukkarolle, kuten on huomattu. Aurinkolasit on uusittu tilaisuutta varten ja suojakerroin 40 kaivettu toiveikkaana esiin. Vähempikin aurinko riittäisi, mutta minkäs voit kun Afikasta tuulee. Toivottavasti selviämme Saharan hiekasta pelkillä tuhinoilla, jotta matkalaukkujen paino ei kovasti lisäänny. Lisämaksuja en niistä aio maksaa, joten tarvittaessa suveniirit heivataan tiskillä. Tämä tiedoksi kaikkille, jotka odottavat lampaantaljoja tai viiniruukkuja tuliaisiksi. Ehkä jokunen simpukankuori mahtuu taskuun, mikäli sellainen tee-se-itse-makamuistosi -ranta osuu kohdalle? Paluu arkeen tapahtuu 8.5. Varokaa silloin mielialojen myrskyntää! Toisaalta sen jälkeen saan päivitellä tänne matkakertomusta. Ehkä kannattaa palata varovasti tänne katsomaan uusia tarinoita Maltan ritareista ja muista kohtaamistani reliikeistä. Hyvää matkaa minulle!

Kotisivun päivittelyä!

(15.04.2008) Viime päivinä aikani on kulunut kuvaosion täydentämisessä. Kuvia on käännelty ja väännelty ja kierretty ja kaapattu ja mitä vielä ja koetettu saada sopimaan sivuni formaattiin. Aina se ei ole onnistunut ihan kympillä mutta eiköhän niistä kuvista selvän saa. Niin jos - ja kun - saan ne joskus kohdalleen, mikä ei olekaan ihan niin helppoa kuin kuvittelin. Velho tarjosi apuun taikavarpuaan mutta päätin kuitenkin pärjätä omillani. Joskus tämäkin on vain opittava (lue: kantapään kautta)! Päätteet ja liitteet sekä osoitteet ja viitteet sotkeutuvat toisiinsa (tai ehkä paremmin sanoen minun sormeni sotkeutuvat näppäimistölläni etutakaperin) ja linkit viittailevat hautuumaalle tai jonnekin naapurin koiratarhan taakse tai minne milloinkin... Päivityspostit ovat välillä ylikokoisia eivätkä siirry minnekään. No, periksi en anna ja ehkä vielä onnistunkin! (16.04.2008: Velho taikoi sivuni kuntoon kun en enää osannut enempää säveltää. Matkoilta palattuaan Hän huiskaisi taikasauvaansa ja sai oitis kuvat näkyviin! On Hän vaan Eri Epeli! Olkoon nyt rauhassa toistaiseksi, kunnes päätän päivittää toista valokuvaosiota. Toistaiseksi ainakin olen onnistunut siirtämään kaiken muun tiedon sivuilleni jotenkuten.)

Viimeisin havaintoni tästä bittimaailmasta on se, että isot ja pienet kirjaimet eivät ymmärrä toisiaan; ehkä tämä on se kuuluisa sukupolvien välinen kuilu? 14.4. maanantaina sain sivuni sekoamaan totaalisesti! Anteeksi vaan kaikille, jotka yrittivät saada sivujani toimimaan samalla kun itse ne sotkin epäonnistuneilla päivityksilläni!

Avasin jo toiveikkaasti toisen valokuvakansion odottelemaan triljoonia Italian-kuvia, mutta niiden järjestelyyn menee jokunen tovi, koska aineistoa on yli tarpeen monin kerroin - vaatimattomasti sanoen. Tulee vain mieleen, että voikohan joku paikka Amalfin rannikolla olla vielä olla kuvaamatta? Tuskinpa vain. Jonkinlainen looginen järjestys on kyllä tarpeen saada näihin kaikkiin kuviin ja se on vielä hakusessa, mutta - uskoisin - tavoitettavissa. Perästä kuuluu sanoi... Kukahan se muuten oli? Vastaukset sähköpostilla, kiitos! "Torventekijä" ei kelpaa. Parhaat palkitaan Puuhasetillä! Tarroja ja siirtokuvia, värikyniä ja väritysvihkoja - mitä muuta oikeastaan voikaan toivoa - paitsi tietysti sähköautorataa, mutta sitä ei ole nyt tarjolla tällä kertaa (sori vaan isät). (23.04.2008: Osallistujia nolla! Eikö kellään tule mitään mieleen vai onkohan tämä liian vaikea kilpailu? Helpotetaan: tähän liitty se kuka-se-nyt-olikaan.)

Aion käydä myös linkkien kimppuun ja koetan kerätä sinne mielenkiintoisia treffejä. Ajan kanssa - tietenkin.

© Juba Tuomola                                                                                                   www.viivijawagner.net


Kotisivun vääntöä!

(12.04.2008) Arkisena askareenani (tosin lähinnä yöaikaan) on saada hieman lisää sisältöä näille sivuille. Etenkin valokuvaosioon pyrin lisäämään kuvia osio kerrallaan. Lähdeaineistoa on yli tarpeen joten piakkoin joudun varmaankin lisäämään useamman sarjan valikkoon. Sitä odotellessa käväise silloin tällöin katsomassa päivityksiä! Tavoitteenani on luoda sisältöä myös hupiosioon, jota ei tällä hetkellä ole vielä olemassakaan. Haloo, Velho, luohan minulle naurupohja! Tai edes hymyversio? No - minun huumoriani ei tunnu moni ymmärtävän ja jos joku tunnustaa naureskelevansa minun jutuilleni niin ilmoittautukoon HETI! Mennään naimisiin! 2000 neliötä vihermassa-aluetta kaipaa hoitajaa. Kipeästi! Kaksi kainaloa on tarjolla, tarvittaessa dödöä voi lisätä...

Syksyllä häihin Italiaan!

(10.04.2008) Lokakuun lopulla meitä odotetaan häihin Italiaan. Siitä matkasuunnitelmasta kerron hieman myöhemmin. Matkaliput ja majoitus on jo varattu joten menossa ollaan! Silitysrauta kuumaksi että saadaan prässit pyhäpukuun! Kaikkein mukavinta tässä matkasuunnitteluvaiheessa on se, että saan seurakseni vakiseurakunnan lisäksi sekä nipotinan että nipotinon. Ai että keitäs he sitten ovat? Seuraapa tarkasti uutisia niin se kyllä selviää... Tällä hetkellä lähtijälukema on 11. Lupaamme pitää kovempaa meteliä kuin sulhasen noin 200 sukulaista. Toivottavasti häiden ohjelmassa on ainakin karaokea! "Olen suomalainen" vaan soimaan!

Italialaisia Suomessa!

(08.04.2008) Jokin aika sitten italialaisia parveili Porvoon puolella Askolaa. Napolin kieli vain nasahteli ja korahteli, ja tunnistin joukosta sisarenpoikani, joka oli huijannut Suomeen pari kaveriaankin. Hetkinen nyt - mitä ihmettä italialaiset tekevät Suomessa tähän ankeaan aikaan vuodesta? Etsivät hiljaisuutta - kuulemma - ja löysivätkin. Onneksi muuttolinnut vartoilevat vielä lämpimämpiä säitä niin saavatpa olla rauhassa, siis italialaiset. Kuulemma lunta saisi olla enemmän??? Tervetuloa normaalihelmikuussa takaisin, hiihdellään joukolla Finlandiahiihto ja odotellaan, jospa vaikka selviäisivät samalla viikolla maaliin... Jokusen päivän vielä kiertelevät "sukuloimassa" ja palaavat sitten Italian viileään kevääseen (20 astetta). Toppaliiviä vaan päälle niin ehkä juuri tarkenee? Itse pääsen matkustamaan Spaghetteriaan vasta myöhään syksyllä. Toivottavasti säästävät jokusen lämpöisen päivän vielä syksylle. No - ehkä Maltan-matkallamme Afrikan tuulet puhaltavat ja saamme tuulahduksen kesästä etuajassa.

Syntymäpäiväys!

(07.04.2008) 7.4. vietin 46. synttäreitäni kaikessa hiljaisuudessa. Huh, harva onneksi huomasi minun taas vanhentuneen, mutta kiitos muistamisesta heille kaikille! Oikeastaan olen vain nuortunut, mutta henkikirjoittaja on toista mieltä. Olisi niitä lahjoja voinut tulla enemmänkin mutta ehtiihän sitä vaikka vähän myöhässä, en pahastu! Ehei - muistamisia vastaanotetaan vuoden ympäri!

Lomalle Maltalle!

(04.04.2008) Huhtikuun 28. päivä aloitan seikkailun minulle aivan uudessa ja tuntemattomassa maassa. Bremeniin tehtävän välilaskun ja yöpymisen jälkeen jatkamme matkaa Maltan Vallettan kentälle. Siellä meitä vastassa on Olaf, jonka hotelliin majoitumme.

Tarkoituksenamme on tutkia tarkkaan Maltan sekä Gozon saaret. Majoitumme Bugibbaan, joka on sopivasti keskellä kaikkea. Välimatkat ovat lyhyitä joka suuntaan ja bussit kulkevat tiuhaan. Ehkä vuokraamme autonkin päästäksemme saaren reuna-alueille.

Tuliaisia on turha odottaa - halpalennoillamme ei paljonkaan matkatavaroita suvaita. Matkalta odotamme kuumia Afrikkalaisia tuulia (kirjaimellisesti) sekä tutustumista hyvin vanhaan Eurooppalaiseen kulttuuriin. Reliikkejä ja historiaa saarilta löytyy, totta tosiaan.

Matkaseuraksi saan rakkaan sisareni sukua sekä ihanaisen Tuulan, joka tarvittaessa laittaa meidät muut järjestykseen...

Toukokuun kuudentena lähdetään paluumatkalle Suomeen, jälleen Bremenissä yöpyen. Takaisin kotona 7.5. aamusella - silmät ristissä.

Viime aikoina...

(31.03.2008) Valitettavasti en ole ehtinyt tekstailla kenenkään julkkutyrkyn kanssa. Jostakin syystä nämä Silikoni-Siirit kiertävät meikäläisen kaukaa. Mikä ihmeen tyrkky sellaista tekisi jos tietäisi minun kuuman (media-) vetovoimani? No - oma vikansa kun jäävät ilman mainintaa näillä sivuilla... Vaan eiköhän tähän tule muutos kunhan näistä kotisivuistani tulee Suomen suosituimmat...